Supa de pui cu ciuperci

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / pasare
Supa de pui cu ciuperci
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 ciuperci shiitake, uscate 1 litru de apa 2 linguri de ulei de alune 120 g ciuperci proaspete, feliate 2 catei de usturoi, tocati 5 cm bucata de radacina proaspata de galangal, feliata subtire 2 piepti de pui, cu os si piele 225 g ciupercute champignon, din cutie, taiate in sferturi 1/2 limeta, sucul de la fire proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun ciupercile uscate intr-un castronel cu apa fierbinte. Se lasa la inmuiat 30 de minute. Se scurg, pastrand lichidul in care au fost inmuiate. Se indeparteaza coditele tari, iar palariile se taie bucatele mici.
Se pune lichidul de inmuiere, de mai sus, intr-o cratita, impreuna cu apa si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe cateva minute.
Intre timp, se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry 3-4 minute ciupercile inmuiate, ciupercile proaspete feliate, usturoiul si galangalul. Se adauga continutul wok-ului in oala, impreuna cupieptii de pui. Se fierb ingredientele 10-15 minute, pana ce carnea este facuta si se desprinde usor de pe oase.
Se scoate carnea din oala. Se indeparteaza pielea si se pune deoparte. Se scoate carnea de pe oase si se feliaza. Se readuc in oala oasele si pielea si se fierb alte 30 de minute.
Se ia oala de pe foc si se strecoara supa printr-o sita fina. Se da din nou lichidul in clocot si se adauga ciupercile champignon, feliutele de piept d epui si sucul de lamaie. Se micsoreaza flacara si se fierbe supa 8-10 minute.
Se serveste in boluri incalzite, ornata cu frunze de coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.