Supa de pui intreg

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / pasare
Supa de pui intreg
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este o mancare ce arata destul de impresionant cand este adusa la masa, iar aroma ei umple intreaga bucatarie.
stelute
Ingrediente : 100 g carne de gaina, tocata 2 ciuperci chinezesti uscate, inmuiate in apa calda timp de 20 de minute 85 g muguri de bambus din cutie, bine clatiti 1 pui intreg 1 lingura ceapa verde tocata 8 felii de radacina proaspata de ghimbir 225 g carne slaba de porc, tocata 2 lingurite vin de orez Shiaoxing 2,8 litri apa 2 lingurite sare 300 g varza chinezeasca, taiata bucati mari sos de susan si ceapa verde (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se opareste 30 de secunde carnea de gaina in apa clocotita. Se spumeaza suprafata lichidului, apoi se scoate carnea si se pune deoparte. Se storc bine ciupercile, ca sa se indeparteze orice exces de apa, dupa care se feliaza fin si se arunca partile tari ale tulpinilor. Se toaca bambusul cubulete mici.
Se umple puiul cu ceapa verde si ghimbir. Se pun toate ingredientele cu exceptia verzei si a sosului intr-o oala. Se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe incet 1 ora. Se adauga varza si se mai fierbe 3 minute.
Se scoate pielea puiului inainte de a-l servi, apoi se pune cate o bucata de carne in castronelele individuale, adaugand o portie de varza si bucati din celelalte feluri de carne; se adauga sosul de susan si ceapa verde. Peste acestea se toarna supa si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de susan si ceapa verde
Ingrediente : 2 linguri sos de soia light 1/4 lingurita ulei de susan 2 lingurite ceapa verde tocata marunt
Indicatii : Se combina ingredientele si se imparte sosul obtinut, turnandu-l in bolurile individuale ale mesenilor.