Supa de rata cu ceapa verde

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / pasare
Supa de rata cu ceapa verde
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 piepti de rata, cu piele 2 linguri de pasta rosie de curry (vezi reteta mai jos) 2 linguri de ulei de alune 1 legatura de ceapa verde, tocata 2 catei de usturoi, pisati 5 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, data prin razatoare 2 morcovi, taiati rondele subtiri 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat fasiute subtiri 1 litru de bulion de pui (sau preparat din cubulete de concentrat) 2 linguri de sos dulce de ardei iute 3-4 linguri de sos de soia 400 g ciuperci de paie, din cutie, bine scurse
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se practica 3-4 taieturi in pielea fiecarui piept de rata, folosind un cutit ascutit. Se freaca pielea cu pasta de curry. Se prajesc 3-4 minute pieptii, cu partea cu piele in jos, intr-un wok, sau tigaie mare, la foc iute. Se intorc, se micsoreaza focul si se gatesc alte 3-4 minute, pana ce sunt facuti. Se scot din wok si se taie felii. Se pun deoparte, la cald.
Intre timp, se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se stir-fry 2-3 minute jumatate din ceapa verde, usturoiul, ghimbirul, morcovii si ardeiul gras. Se adauga bulionul, sosul dulce de ardei iute, sosul de soia si ciupercile. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe amestecul 4-5 minute.
Se toarna supa in boluri incalzite, se adauga feliile de piept de rata si se orneaza cu restul de ceapa verde. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.