Supa de rosii cu conpoy

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / porc
Supa de rosii cu conpoy
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Conpoy (scoici uscate) este un ingredient relativ scump, dar intra in componenta a numeroase mancaruri festive. Cuvantul este folosit international si este de fapt un imprumut din limba cantoneza, in care se pronunta “konpuy” sau “gonpuy” si inseamna “peste (crustacee) uscat”. Conpoy are aroma si gust foarte puternice, asa ca se folosesc cu moderatie, mai ales pentru cei care nu sunt obisnuiti cu gustul sau.
stelute
Ingrediente : 280 g oase de porc 1 litru apa 2 rosii, curatate de coaja si seminte, tocate marunt 1 cartof mare, tocat 1-2 bucati de conpoy (scoici uscate), inmuiate in apa calda timp de 20 de minute, apoi taiate fasiute subtiri 1 lingurita sare 1 ou batut
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se oparesc oasele de porc intr-o oala mare, in apa clocotita, timp de 1 minut. Se spumeaza suprafata lichidului, apoi se scot oasele si se pun deoparte.
Se pune 1 litru de apa intr-o oala si se da in clocot. Se adauga oasele de porc, rosiile, cartoful si conpoy. Se acopera oala si se fierbe totul 1 ora.
Se adauga sarea, se adauga rapid oul ca sa formeze firisoare subtiri si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.