Supa de scoici cu ardei iuti

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Supa de scoici cu ardei iuti
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata marunt 3 catei de usturoi zdrobiti 2 ardei iuti, curatati de seminte si tocati 1 cana vin alb si sec 400 ml cutie rosii prunisoare, bine scurse 1 cartof mare, circa 250 g, taiat bucatele 400 ml zeama de peste 1,3 kg scoici proaspete 1 lingura coriandru proaspat, tocat 1 lingura patrunjel tocat sare feliute de lime
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : columbiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga ceapa si se soteaza 5 minute, la foc mic. Se adauga usturoiul si ardeii iuti si se calesc 2 minute. Se toarna in cratita vinul si se da in clocot, apoi se fierbe incet 2 minute.
Se adauga rosiile, cartoful si zeama de peste. Se da totul in clocot, se acopera si se micsoreaza flacara, astfel ca supa sa fiarba foarte incet. Se asezoneaza cu sare si se fierbe 15 minute, pana ce cartoful si rosiile incep sa se dezintegreze.
Intre timp, se spala scoicile cu grija sub jet de apa. Se arunca acele scoici deschise care, ciocanite, nu se inchid. Se adauga scoicile in supa, se acopera cratita si se fierb 3-4 minute, pana ce se deschid, apoi se adauga verdeturile tocate. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare.
Se controleaza scoicile si se arunca cele care nu sunt deschise. Se toarna supa in castronele individuale, iar feliutele de limeta se pun alaturi, ca sa fie stoarse peste supa chiar inainte de a o manca.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.