Supa de stridii cu anghinare

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Supa de stridii cu anghinare
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 anghinare mari 15 stridii, in suc propriu 2 foi de dafin 2 linguri unt 6-8 cepe verzi tocate 2 catei de usturoi tocati 4 linguri faina 1/4 lingurita cimbru uscat macinat 1 lingurita sare piper alb macinat, dupa gust 2 linguri zeama de lamaie patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pun anghinarele in apa sarata, cat sa le acopere, intr-o oala. Se dau in clocot si se fierb 30 de minute, pana cand se fac fragede. Se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se indeparteaza frunzele. Inimile si fundurile se feliaza si se pun deoparte.
Intr-o oala mare se dau in clocot 5 cani de apa, apoi se adauga stridiile impreuna cu sucul lor si foile de dafin. Se fierb incet, la foc mic, timp de 20 de minute.
Se topeste untul intr-o oala separata, se adauga ceapa verde si se soteaza 3 minute. Se adauga usturoiul, urmat de faina; se amesteca bine. Se toarna peste faina supa cu stridii, fierbinte. Se amesteca la foc mediu pana ce se ingroasa supa.
Se scot 3 stridii, se toaca marunt si se readuc in oala, urmate de feliutele de anghinare. Se asezoneaza cu cimbru, sare si piper alb. Se adauga zeama de lamaie, se presara deasupra patrunjel. Se mai fierbe supa inca 10 minute, la foc mic.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.