Supa de taitei soba

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / paste
Supa de taitei soba
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Soba sunt cei mai populari taitei in Japonia. Ei sunt preparati din hrisca care, desi este mancata ca o cereala, este de fapt fructul unei plante inrudita cu rubarba.
stelute
Ingrediente : 150 g soba (taitei japonezi din hrisca) 1 lingura ulei de floarea-soarelui 1 lingura radacina proaspata de ghimbir, rasa 2 catei de usturoi, pisati 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si feliat subtire 100 g porumb tanar. feliat pe diagonala 100 g ciuperci shiitake, feliate 1,7 litri supa de legume 3 linguri sos de soia light 3 linguri sherry demi-sec 2 cepe verzi, feliate foarte subtire 55 g nasturel, tocat grosier 85 g muguri de fasole 250 g tofu afumat, cu migdale si seminte de susan, taiat cubulete
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se da in clocot o oala mare cu apa, se adauga taiteii si se fierb 5 minute, pana cand se inmoaie. Cand sunt gata, se scurg bine.
Cat timp se gatesc taiteii, se incinge uleiul intr-o oala mare. Se adauga ghimbirul si usturoiul si se gatesc 1 minut, amestecand frecvent. Se adauga apoi ardeiul gras, porumbul tanar si ciupercile shiitake si se gatesc 3 minute, amestecand frecvent, pana ce s-au inmuiat vegetalele.
Se toarna supa de legume si se adauga sosul de soia si sherry-ul. Se dau in clocot si se fierb incet 3 minute. Se adauga ceapa verde, nasturelul, mugurii de fasole si tofu si se gatesc 1 minut, sau pana cand mugurii de fasole s-au inmuiat putin.
Se impart taiteii intre cele 4 boluri individuale. Se pun peste ei vegetalele si supa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.