Supa de vermicelli de orez

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / porc
Supa de vermicelli de orez
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne de porc tocata 500 g carne de peste (fara solzi, maruntaie, cap, aripioare sau coada) 2 litri zeama de carne de porc sau pui 1 pumn de creveti uscati 1 lingura sos de creveti 3 lingurite sare 20 g galangal tocat 4 frunze de limeta kafru 3 pumni de alune tocate 2 linguri sos de peste 5 catei de usturoi tocati 1 ceapa tocata 1 lingurita boia iute 800 ml lapte de cocos vermicelli de orez gatiti acompaniament de cruditati (morcov ras, muguri de soia, frunze de menta si de coriandru, ceapa verde tocata, salata verde)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge zeama de carne intr-o oala mare. Se sareaza si se adauga carnea tocata, pestele si galangalul. Se acopera si se fierbe la foc mic.
Se inmoaie crevetii uscati in apa calduta, se scurg si se piseaza intr-un mojar.
Se calesc intr-o tigaie usturoiul si ceapa, impreuna cu boiaua iute. Se adauga apoi laptele de cocos si se amesteca bine. Se ia tigaia de pe foc si se pune deoparte.
Se scot carnea de porc si cea de peste din oala. Pestele se taie bucatele mici. Se readuc carnurile tocate plus crevetii pisati in oala cu lichid. Se asezoneaza cu 2 linguri de sos de peste si una de sos de creveti.
Se adauga succesiv amestecul de lapte de cocos cu usturoi, ceapa si boia, frunzele de limeta kafir si alunele tocate. Se amesteca bine si se lasa pe foc cateva minute, pana ce mixtura este fierbinte.
Se asaza in castronele individuale, pe fundul fiecaruia, cateva fire de vermicelli gatite, si cateva cruditati, peste care se varsa supa preparata mai sus. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.