Supa groasa de pui cu cartofi

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / pasare
Supa groasa de pui cu cartofi
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Columbienii sint mandri de acest fel de mancare national. In mod traditional, se folosesc trei feluri de cartofi, cu texturi diferite.
stelute
Ingrediente : 1,6 kg pui intreg 2 cepe verzi 2 foi de dafin 6 fire de coriandru proaspat 6 boabe de piper negru 700 g cartofi fainosi, curatati si taiati cubulete de 1 cm 700 g cartofi sapunari, curatati si taiati cubulete de 1 cm 700 g cartofi noi, mici 2 coceni de porumb, fiecare taiat in 4 bucati sare capere (sau iaurt), pentru servit salsa de avocado (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : columbiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se pune puiul intr-o oala mare si se acopera cu apa rece. Se adauga ceapa verde frunzele de dafin, firele de coriandru si boabele de ardei iute. Se asezoneaza, se da in clocot si se spumeaza suprafata lichidului.
Se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba incet, acoperind oala cu un capac, 1 ora, sau pana cand puiul este fraged si bine facut. Se ia oala de pe foc si se lasa puiul sa se raceasca in lichidul in care a fost gatit.
Se scurge puiul, iar lichidul se pastreaza.
Se asaza puiul pe un fund de lemn si se taie in 8 bucati. Se separa pulpele superioare de ciocanele. Cu un cutit ascutit se despica pieptul, in cele doua jumatati, apoi se ia cu grija carnea de pe oase. Se taie pieptii in jumatate, se pun bucatile de pui deoparte, pe o farfurie, iar carcasa se arunca.
Se spumeaza grasimea de la suprafata lichidului in care a fost gatit puiul, apoi se strecoara intr-o oala curata. Se da in clocot, se adauga cartofii fainosi si cei rosii si se fierb 15 minute. Se adauga cartofii noi si porumbul si se fierb alte 20 de minute.
In acest moment, cartofii fainosi ar trebui sa fie aproape dezintegrati si sa ingroasa lichidul. Cartofii rosii ar trebui sa fie foarte fragez si partial desfacuti; cartofii noi ar trebui sa fie fragezi, dar intregi. Se readuc bucatile de pui in oala si se lasa pana se incing.
Intre timp, se prepara salsa de avocado.
Se serveste mancarea de pui in vase de pamant calde, alaturi de castronele cu salsa, capere si iaurt.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de avocado
Ingrediente : 1 ou fiert tare, curatat si tocat 1 avocado mare, bine copt 1 ceapa verde tocata marunt 2 fire de coriandru proaspat, tocate 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat sare
Indicatii : Se taie avocado in jumatate, pe lungime. Cu o lingurita, se scoate pulpa si se pune intr-un castron. Se sfarama bine cu o furculita, apoi se adauga oul fiert si se amesteca bine. Se adauga ceapa verde, coriandrul si ardeiul iute, se amesteca bine si se asezoneaza cu sare, dupa gust.