Supa gulas de vita cu varza

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Supa gulas de vita cu varza
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta mancare satioasa combina carnea de vita cu legume si galustile cu cele trei ingrediente esentiale pentru un gulas autentic – paprika, ceapa si seminte de chimen. Se serveste alaturi de cartofi fierti sau gatiti in aburi.
stelute
Ingrediente : 1 1/2 lingura ulei de floarea-soarelui 2 cepe mari, taiate rondele 2 catei de usturoi, tocati marunt 500 g pulpa de vita, curatata de grasime si taiata cubulete de 2 cm 2 morcovi mari, taiati cubulete 1 lingura paprika 1/4 lingurita seminte de chimen 1 cutie rosii tocate, circa 400 g 750 ml zeama de carne de vita, preferabil preparata in casa 170 g varza alba, taiata fasiute subtiri sare si piper patrunjel tocat, pentru garnisit galusti cu ceapa si patrunjel (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : ungureasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mai mic, amestecand frecvent timp de 10 minute, sau pana ce incep sa se rumeneasca.
Se adauga bucatile de carne si se prajesc, amestecand timp de 5 minute, sau pana se rumenesc uniform. Se adauga morcovii, paprika, semintele de chimen, rosiile cu sucul lor cu tot si zeama de carne. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se amesteca bine si se da in clocot, apoi se acopera si se fierbe incet 1 ora, sau pana cand carnea de vita incepe sa se fragezeasca.
Se adauga galustile in cratita, se acopera si se gateste totul inca 15 minute, sau pana cand galustile sunt facute. Se potriveste mancarea de sare si piper si se serveste fierbinte, in farfurii adanci incalzite, presarata cu patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Galusti cu ceapa si patrunjel
Ingrediente : 1 lingura ulei de floarea-soarelui 1 ceapa, tocata marunt 1 ou 3 linguri de lapte 3 linguri patrunjel tocat 120 g firimituri de paine alba, proaspata
Indicatii : Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste la foc mic, amestecand frecvent, timp de circa 10 minute, sau pana cand incepe sa se inmoaie, dar nu apuca sa se rumeneasca. Intr-un castron, se bate oul impreuna cu laptele, apoi se adauga ceapa, patrunjelul si firimiturile de paine. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se ameteca bine.
Se adauga varza in cratita si se amesteca bine cu carnea si cu celelalte vegetale. Se modeleaza, cu miinile, 12 galusti sferice de dimensiunea unei nuci.