Supa harira cu orez si smochine

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / leguminoase
Supa harira cu orez si smochine
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Harira este o supa satioasa, gatita de Ramadan si servita chiar cand sarbatoarea musulmana se termina, imediat dupa apusul soarelui. Marocanii o mananca acompaniata de curmale, smochine si diverse paste de dimensiuni mici.
stelute
Ingrediente : 200 g naut 50 g orez 1 legatura de patrunjel 1 legatura de frunze de coriandru 1 ceapa 100 g tulpini de telina 100 ml ulei de masline 150 g file de piept de pui, taiat cubulete 1 lingurita de pudra de sofran 1 cub de concentrat de supa de pui, sfaramat 250 g pasta de rosii 6 oua 100 g faina sare piper negru, proaspat macinat feliute de lamaie, pentru servit smochine uscate, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 10 ore 0 minute
Indicatii :

Se inmoaie nautul peste noapte. Se fierbe orezul 20 de minute, in apa cu putina sare. Se toaca patrunjelul si coriandrul, se toaca ceapa si telina.
Se incinge uleiul intr-o oala mare. Se calesc usor ingredientele tocate mai sus, amestecand constant. Se adauga nautul scurs si pieptul de pui.
Se adauga pudra de sofran, sarea, piperul, cubuletul de supa si pasta de rosii. Se toarna in oala 1,5 litri apa, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 1 ora.
Se combina intr-un castronel faina cu putina apa. Se toarna apoi mixtura in oala si se amesteca bine. Se lasa pe foc inca 15 minute, pana se ingroasa.
La sfarsitul timpului de gatit se adauga in supa orezul fiert si scurs.
Se sparg ouale intr-un castron si se adauga la supa. Se fierbe totul 2-3 minute, apoi se ia oala de pe foc. Se serveste cu feliute de lamaie si smochine uscate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.