Supa iute acrisoara

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / porc
Supa iute acrisoara
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
In ciuda numelui sau, aceasta supa nu este prea iute si nici din cale afara de acrisoara. Este oricum o supa tipic chinezeasca, foarte gustoasa. Versiuni ale ei se gatesc in mai toate restaurentele chinezesti din lume.
stelute
Ingrediente : 3 ciuperci chinezesti uscate, inmuiate 20 de minute in apa calda 120 g rasol de porc 55 g muguri de bambus din cutie, bine spalati si scursi 225 g tofu tare 1 litru zeama de carne de pasare 1 lingura vin de orez Shiaoxing 1 lingura sos de soia light 1 1/2 lingura otet de orez alb 1 lingurita piper alb (sau mai mult, daca se prefera o supa mai iute) 1 lingurita sare 1 ou batut
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se storc ciupercutele pentru a indeparta excesul de apa, apoi se feliaza subtire, aruncand tulpinile tari.
Se feliaza carnea de porc, mugurii de bambus si tofu ca sa se obtine bucatele de dimensiuni similare.
Se da zeama de carne in clocot. Se adauga carnea de porc si se fierbe, la foc iute, 2 minute. Se adauga ciupercile si mugurii de bambus si se fierb alte 2 minute. Se adauga apoi vinul Shaoxing, sosul de soia, otetul de orez, piperul si sarea. Se da din nou in clocot si se fierbe incet, sub capac, 5 minute. Se adauga tofu si se fierbe, fara capac, 2 minute.
Se adauga rapid oul, inainte de a se servi, in supa fierbinte, si se amesteca pana se solidifica sub forma de firisoare fine. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.