Supa iute de creveti

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Supa iute de creveti
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 20 de creveti mari 1 litru zeama de pasare (sau supa preparata cu cubulete de concentrat) 2 catei de usturoi tocati 4 salote, tocate 2 ardei iuti, tocati 1 lingurita de sos iute 1 lingura de pasta de rosii 1 lingura de pasta de tamarind 1 rosie, taiata bucati mari 4 foi de limeta kafru (sau 4 foi de dafin si coaja rasa de la o limeta) frunze de coriandru tocate ceapa verde, tocata 1 bucatica de galangal, tocat (sau ghimbir) 2 fire de lemongrass, tocate sare 1 lingura de sos de peste
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se decorticheaza si se curata crevetii. Se taie pe lungime si se indeparteaza filamentul negru. Se incinge putin ulei intr-o cratita si se calesc salotele, usturoiul, ardeii iuti si lemongrass-ul. Dupa cateva minute se adauga crevetii, pasta de rosii, rosia taiata bucati, sosul iute, pasta de tamarind si galangalul. Se adauga zeama de carne de pasare si se asezoneaza cu sare si sos de peste. Se adauga apoi frunzele de limeta kafru, coriandrul si ceapa verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.