Supa laotiana de pui cu vermicelli

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / pasare
Supa laotiana de pui cu vermicelli
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 pui mare, taiat bucatele de 5 cm 2 catei de usturoi 1 ceapa mare, tocata 2 tulpini de lemongrass (iarba lamaioasa) tocate ulei 200 g pasta de rosii 1 lingura boia dulce 2 linguri pudra de curry 2 dovlecei curatati si taiati bucatele 200 g fasole verde lunga, curatata si taiata bucati 1 lingura sos de peste vermicelli de orez amestec de legume crude (morcovi rasi, muguri de soia, frunze de menta si de coriandru, salata etc. taiate bucatele)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se piseaza usturoiul cu ceapa si lemongrass.
Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare. Se adauga bucatile de pui si se rumenesc uniform, la foc mediu, impreuna cu mixtura de usturoi. Se adauga pasta de rosii, boiaua, curry-ul, dovleceii si fasolea verde. Se sareaza. Se adauga 200 ml apa, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 1 ora. Se asezoneaza cu sos de peste.
Se inmoaie vermicelli in apa fierbinte cateva minute, pana ce se fac fragezi.
Se serveste mancarea in farfurii adanci in care se asaza cateva trese de vermicelli si bucatele de legume crude. Se toarna peste ele lichid din wok si bucatele de carne.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.