Supa miresei

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / oaie si capra
Supa miresei
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg gat de miel 2,5 litri apa 1 lingurita de sare 4 linguri de unt 1 ardei iute tocat marunt 6 linguri de faina 4 linguri de iaurt gros 2 linguri de suc de lamaie 1 galbenus de ou
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pune carnea intr-o oala cu 2 litri de apa si se da in clocot. Se spumeaza, apoi se acopera si se fierbe ls foc mediu pana ce se fragezeste. Se sareaza si se continua fierberea pana ce carnea se desprinde usor de pe oase. Se scurge, iar zeama se pastreaza. Cand carnea s-a racit un pic, se decupeaza de pe oase si se toaca marunt cu un satar.
Se da din nnou zeama de carne in clocot. Intre timp, se amesteca faina cu iaurt, galbenus de ou si suc de lamaie. Se adauga apoi, treptat, 2 cani cu apa, amestecand permanent.
Se adauga aceasta mixtura in zeama de carne clocotita, treptat, amestecand permanent. Se da din nou in clocot si se strecoara inca o data; din nou, lichidul se pastreaza.
Se adauga in lichid carnea si se fierbe cateva minute.
Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ardeiul iute tocat. Se amesteca pe foc mediu cateva minute, pana infuzeaza. Se toarna uleiul in suopa si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.