Supa miso cu homar

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Supa miso cu homar
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 linguri de alge uscate (ogonori, wakame, tosakanori) 1 litru de bulion de peste (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 70 g pasta miso 2-3 cm bucata de ghimbir, ptoaspat rasa 1 homar, doar capul si clestii 200 ml supa miso (vezi reteta mai jos) fire de arpagic, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 0 ore 10 minute
Indicatii :

Se inmoaie algele in apa timp de 5 minute, apoi se scurg.
Se pun intr-o oala bulionul de peste, pasta miso si ghimbirul. Se da mixtura in clocot.
Se curata capul homarului, se separa clestii si picioarele. Se adauga bucatile in oala. Cand lichidul da din nou in clocot, se scoate homarul.
Se incinge supa si se toarna in boluri individuale. Se pune homarul in mijloc, intr-un castron mare. Se aranjeaza algele in jurul sau. Se decoreaza cu fire arpagic si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Miso
Ingrediente : 3 cani de supa dashi 1 ciuperci shiitake, feliate 1 1/2 lingura de pasta miso 1 lingura de sos de soia 50 g tofu, taiat cubulete 1 ceapa verde, taiata bucatele pe diagonala
Indicatii : Se da supa dashi in clocot, intr-o oala, se adauga ciupercile si se fierb 3 minute.
Se amesteca pasta miso cu sosul de soia si se adauga in oala. Se amesteca si se adauga cubuletele de tofu. Se lasa lichidul sa se incinga si, chiar inainte sa dea in clocot, se ia oala de pe foc.
Se toarna supa in boluri individuale si se orneaza cu ceapa verde.