Supa picanta de crabi cu taitei

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / peste si fructe de mare
Supa picanta de crabi cu taitei
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Aceasta reteta este, in mod traditional, servita picanta. Aceast lucru se realizeaza prin adaugare, cand se serveste, de sos de ardei iute. Fiecare mesean isi poate potrivi singur iuteala gustului adaugand sosul treptat si gustand supa.
stelute
Ingrediente : 1,5 kg crabi cruzi, sau gatiti in cochilia lor, sau 1 kg carne de crabi fara cochilie 1,5 litri lichid in care au fiert crabii cruzi, sau bulion de peste (sau supa preparata din cubulete de concentrat) daca se folosesc crabi gatiti 3 linguri de ulei 125 g ceapa, feliata subtire 60 ml sos asiatic de ardei iute (vezi reteta mai jos) 375 g taitei de orez uscati 1 legatura de spanac, curatata de tulpini si spalata bine 2 linguri de sos, plus o cantitate pentru servit 1-2 lingurite de sare, sau dupa gust piper negru, proaspat macinat 1-2 lamai, taiate in sferturi
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : vietnameza Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Daca se folosesc crabi cruzi, se freaca bine cu o perie aspra, sub jet de apa rece, dupa care se imerseaza intr-o oala cu apa clocotita, sarata, circa 1,5 litri. Se fierb 10-15 minute. Se scot cu o spumiera, pastrand lichidul in care au fiert. Se curata crabii tragand de sortul de sub cochilie. Se deschide carapacea folosind un cutit ca parghie si se indeparteaza plamanii. Se rupe, sau se taie, corpul in jumatate. Se taie carnea bucati. Se rup clestii prin rasucire si se pastreaza pentru ornat.
Intr-o craticioara, se incinge uleiul la foc mediu si se soteaza un sfert din ceapa impreuna cu sosul de ardei iuti, pana ce ceapa se inmoaie, circa 3-5 minute; se pune craticioara deoparte.
Se prepara taiteii conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se da in clocot lichidul in care au fiert crabii (sau bulionul de peste). Se adauga restul de ceapa, spanacul, carnea de crabi si 2 linguri de sos de peste. Se amesteca, se gusta si se potriveste de sare, daca este nevoie. Se ia apoi de pe foc, pentru a se evita supratratarea termica a crabilor.
Chiar inainte de servire, se incing taiteii prin plonjare in apa clocotita timp de 2-3 secunde, dupa care se scurg. Se impart intre bolurile individuale. Peste ei se toarna supa fierbinte, se presara cu piper si se adauga putin sos de ardei iute, dupa gust.
Se serveste supa fierbinte, alaturi de un mic bol cu sos de peste si de sferturi de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos asiatic de ardei iute
Ingrediente : 4 ardei iuti rosii, tocati 4 catei de usturoi, tocati 1 lingura de otet de orez 1 lingura de zahar de palmier, sau zahar brun
Indicatii : Se piseaza ardeii cu usturoi, pana se obtine o pasta omogena. Intre timp, se dizolva zaharul in otetul de orez.
Se combina cele doua mixturi, amestecand pana ce sosul rezultat este omogen. Consistenta sa trebuie sa fie asemanatoare cu cea a unei paste groase. daca este prea gros, se mai adauga otet.
Daca este prea subtire, se adauga ardei si usturoi pana la obtinerea consistentei dorite.