Supa picanta de miel cu fasole si dovleac

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa picanta de miel cu fasole si dovleac
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana cu fasole cu ochi negri, sparta, inmuiata peste noapte 675 g file de miel, taiat bucati 1 lingurita de cimbru proaspat, tocat 2 foi de dafin 1,2 litri apa 1 ceapa, feliata 225 g dovleac, taiat cubulete 2 pastai de cardamom negru 1 1/2 lingurita de pudra de curcuma 1 lingura de frunze de coriandru (sau patrunjel), tocate 1/2 lingurita de seminte de chimen 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat 2 banane verzi 1 morcov sare piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : venezueleana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portiisa Durata : 2 ore 45 minute
Indicatii :

Se scurge fasolea, se pune apoi intr-o oala mare si se acopera cu apa proaspata, rece. Se da in clocot, se fierbe la foc iute 10 minute, se micsoreaza flacara si se fierbe incet, acoperind oala cu un capac, timp de 40-50 de minute. Daca este nevoie, se mai adauga apa. Se ia apoi fasolea de pe foc si se pune deoparte, sa se raceasca.
Intre timp, se pune carnea de miel intr-o oala, impreuna cu cimbrul, foile de dafin si apa si se da in clocot. Se acopera, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 1 ora, pana ce carnea se face frageda. Se adauga ceapa, dovleacul, cardamomul, curcuma, coriandrul, chimenul, ardeiul iute si se asezoneaza cu sare si piper; se amesteca bine. Se da din nou in clocot si se fierbe incet, fara capac, alte 15 minute, pana ce dovleacul se fragezeste.
Cand fasolea este rece, se proceseaza, impreuna cu o parte din lichidul sau, pana se obtine un piure omogen.
Se taia bananele feliute, iar morcovul feliute subtiri. Se adauga ambele in supa, impreuna cu piureul de fasole, se amesteca bine si se gateste totul inca 10-12 minute. Se asezoneaza din nou si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.