Supa picanta de vita cu taitei

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / vita
Supa picanta de vita cu taitei
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 litru bulion de vita (sau preparat din cubulete de concentrat) 150 ml ulei de alune 85 g taitei de orez vermicelli 2 salote, feliate subtire 2 catei de usturoi, pisati 3 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, feliata subtire 225 g file de vita, taiat fasiute subtiri 2 linguri de pasta verde de curry (vezi reteta mai jos) 2 linguri de sos de soia 1 lingura de sos de peste coriandru proaspat, tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se toarna bulionul intr-o oala mare si se da in clocot.
Intre timp, se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare. Se adauga o treime din taitei si se prajesc 10-20 de secunde, pana ce se umfla. Se ridica cu un clestisor de bucatarie si se scurg pe prosoape de hartie. Se arunca uleiul din owk, lasandu-se doar circa 2 linguri.
Se adauga in wok salotele, usturoiul si ghimbirul si se stir-fry circa 1 minut. Se adauga fasiutele de carne si pasta de curry si se continua 3-4 minute, pana ce carnea este frageda.
Se adauga in oala mixtura din wok, taiteii cruzi, sosul de soia si sosul de peste. Se fierb ingredientele 2-3 minute, pana ce taiteii se inmoaie.
Se serveste supa fierbinte, ornata cu coriandru tocat si cu taiteii crocanti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.