Supa portugheza de morcovi

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa portugheza de morcovi
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata grosier 1 catel usturoi intreg 1/4 cana cu rosii coapte, curatate de coaja si seminte, tocate 500 g morcovi, taiati bucatele 1 cartof dulce mediu, curatat de coaja si taiat bucatele 1 cana cu telina, taiata bucatele 4 cani cu apa 1 lingura de sare 1/4 lingurita de piper 4 linguri de ulei de masline
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : portugheza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se incing 2 linguri de ulei, la foc mediu, intr-o oala. Se soteaza ceapa pana se rumeneste. Se adauga usturoiul si rosiile, se reduce flacara, se acopera si se gateste pana ce rosiile s-au inmuiat si s-au dezintegrat partial (cca. 15 minute).
Se adauga morcovii, cartoful si telina. Se toarna apa, se acopera si se da in clocot. Se face flacara mica si se fierbe inabusit 30-40 de minute, pana ce se fragezesc legumele. Se ia oala de pe foc si se paseaza supa.
Se adauga restul de ulei si se asezoneaza cu sare si piper. Se readuce oala pe foc, se da in clocot si se lasa sa fiarba 2 minute.
Se serveste cu smantana si se orneaza cu verdeturi tocate (marar, patrunjel, ceapa verde).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.