Supa rece de nuca de cocos

Cautare:
SMS Fotbal
supe si ciorbe / legume si fructe
Supa rece de nuca de cocos
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,2 litri lapte 225 g miez de nuca de cocos, deshidratat 400 ml lapte de cocos 400 ml zeama de pui 200 ml smantana grasa 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper alb, macinat 1 lingurita de zahar pudra 1 legatura mica de frunze de coriandru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se toarna laptele intr-o oala mare. Se da in clocot, se adauga miezul de nuca de cocos, se micsoreaza flacara si se fierbe totul incet, timp de 30 de minute. Se toarna mixtura intr-un blender si se proceseaza pana ce se obtine un amestec omogen. Acest proces poate dura pana la 5 minute, asa ca e nevoie sa faceti pauze si sa racaiti peretii aparatului.
Se clateste oala pentru a se indeparta orice urma de miez de nuca de cocos, se toarna in ea amestecul din blender si se adauga laptele de cocos. Se adauga apoi zeama de pui, smantana, sarea, piperul si zaharul. Se da totul in clocot, amestecand ocazional, apoi se micsoreaza flacara si se gateste 10 minute.
Se pun deoparte cateva frunze de coriandru, apoi se toaca restul cat mai marunt si se adauga la supa. Se toarna supa intr-un castron mare, se lasa sa se raceasca, apoi se acopera si se pune in frigider pana se raceste bine. Inainte de a o servi, se potriveste de sare si piper, caci racirea ii schimba gustul. Se serveste in boluri reci, garnisita cu frunze de coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.