Sushi

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Sushi
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 300 g orez pentru sushi 2 linguri zahar 1 lingurita sare 3 linguri otet din vin de orez 2 cepe verzi, tocate foarte marunt 30 g bucata de castravete, curatat de seminte si tocat marunt 120 g somon afumat, taiat fasiute subtiri 4 foi de alge nori 2 lingurite pasta de wasabi, sau dupa gust gari (ghimbir murat), pentru servit shoyu (sos de soia japonez), pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se fierbe orezul pentru sushi intr-o oala cu apa clocotita, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Între timp, se punintr-o craticioara zaharul, sarea si otetul si seincalzesc usor, pana ce zaharul de dizolva. Cand orezul este gatit, se stropeste cu acest amestec, dupa care se adauga ceapa verde si castravetele si se amesteca bine. Se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa sa se raceasca.
Seimparte orezulin 4 parti egale. Se intinde o foaie de nori, cu fata lucioasain jos, peste un covoras de bambus. Seintinde o portie de orez peste nori, presand-o ca sa formeze un strat uniform ca grosime si se lasa un 1 cm spatiu liber pe fiecare latura a foii de nori. Se asaza in mijlocul stratului de orez, pe lungime, un sfert din fasiutele de somon si deintinde, ca o dara, 1/2 lingurita de pasta wasabi.
Cu ajutorul covorasului de bambus, se ruleaza nori si orezul ca sa formeze un tub. Se ruleaza strans ca orezul sa se lipeasca si sa mentina umpluturainauntru. Se pregatesc si celelalte 3 rulouriin mod similar.
Folosind un cutit lat, cu lama umezita, se taie fiecare rulou, transversal,in 8 felii care se asaza pe un platou. Se spala cutitul dupa fiecare taietura. Se servesc rulourile cu bucati de gari si cu shoyu.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.