Tabbouleh de miel cu verdeturi

Cautare:
SMS Fotbal
salate / oaie si capra
Tabbouleh de miel cu verdeturi
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g muschi file de miel, curatat de grasime 1 lingura ulei de masline extra virgin 1/2 lamaie, sucul de la 1 catel de usturoi, zdrobit frunze proaspete de menta, pentru ornat 250 g bulgar de grau 400 ml apa clocotita 12 rosii cherry, taiate in jumatate 1 ardei gras galben sau portocaliu, curatat de seminte si taiat cubulete 7,5 cm bucata de castravete, taiat cubulete 4 cepe verzi, taiate bucati o mana de frunze de menta proaspata, tocata grosier o mana de patrunjel proaspat, tocat grosier dressing de lamaie (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : libaneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se despica muschiul file pe lungime, fara a-l taia complet. Se deschide carnea, se aplatizeaza si se pune intr-un platou adanc. Se combina uleiul, sucul de lamaie si usturoiul, se toarna mixtura peste carne si se amesteca bine. Se acopera platoul cu folie de plastic si se lasa in frigider, la marinat, cel putin 1 ora, preferabil peste noapte.
Pentru tabbouleh, se pune bulgurul de grau intr-un castron, se toarna peste el apa clocotita si se lasa la inmuiat 20 de minute, sau pana cand toata apa este absorbita.
Se adauga dressingul la bulgurul inmuiat impreuna cu rosiile, ardeiul gras, castravetele, ceapa verde si verdeturile.
Se incinge grill-ul din cuptor. Se pune carnea de miel pe o tava, pe grilajul metalic din cuptor, si se frige 6-10 minute pe fiecare parte, sau pana cand carnea este rumenita uniform si facuta dupa preferinta.
Se gusta salata cu tabbouleh si se asezoneaza, dupa care se afaneaza cu o furculita. Se feliaza carnea de miel diagonal, se pune peste tabbouleh si se orneaza cu frunze de menta. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Dressing de lamaie
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline extra virgin 1/2 lamaie, sucul de la 1 catel mare de usturoi, zdrobit 1 lingura miere sare si piper
Indicatii : Se amesteca ingredientele.