Tacos cu carne de vita

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Tacos cu carne de vita
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 450 g carne de vita slaba, taiata cubulete 6 tortillas de porumb (vezi reteta mai jos) 2 lingurite de oregano uscat 1 lingurita de seminte de chimen, macinate 2 linguri de ulei de porumb 1 ceapa, taiata fideluta 2 catei de usturoi, pisati frunze proaspete de coriandru, pentru ornat frunze de salata, taiate fasiute, pentru servit feliute de limeta, pentru servit salsa de rosii (vezi reteta mai jos), pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune carnea intr-o cratita si se acopera cu apa. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 1 1/2 ore.
Se scoate carnea pe un fund mare de tocat si se lasa sa se raceasca, dupa care se rupe fasiute folosind 2 furculite. Se pun fasiutele intr-un castron. Se adauga oregano si chimen si se amesteca bine.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc ceapa si usturoiul 3-4 minute, pana se inmoaie. Se adauga carnea condimentata si se amesteca bine pana ce se incinge.
Se pune peste fiecare tortilla o mana de fasiute de salata. Peste ele se asaza mixtura de carne, iar peste aceasta putin salsa. Se impatureste tortilla si se serveste alaturi de feliute de limeta, ornata cu frunze de coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.
Salsa de rosii
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt 500 g rosii curatate si tocate 2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.