Tacos cu peste spada

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Tacos cu peste spada
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este foarte important ca pestele sa nu fie gatit mai mult decat este necesar, caci se intareste si se usuca. Gatit in mod corect este absolut delicios si este cel putin la fel de bun, ca umplutura pentru tacos, ca vita si puiul.
stelute
Ingrediente : 3 fileuri de peste spada 2 linguri de ulei de porumb 2 catei de usturoi, pisati 1 ceapa mica, tocata 3 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati 3 rosii 1 legatura mica de coriandru proaspat, tocata 6 tortillas de porumb (vezi reteta mai jos) 1 salata verde mica, taiata fideluta sare piper negru, proaspat macinat feliute de lamaie, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se incinge grill-ul din cuptor. Se pun bucatile de peste pe un grilaj uns cu ulei, asezat deasupra unei tavi, si se frig 2-3 minute pe fiecare parte. Cand s-a racit, se indeparteaza pielea si se rupe bucatele cu ajutorul unei furculite. Se pune deoparte, intr-un castron.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga usturoiul, ceapa si ardeii iuti si se calesc 5 minute, pana cand ceapa devine transparenta.
Se fac doua mici taieturi, in cruce, pe fundul rosiilor si se oparesc 3 minute, in apa clocotita. Se imerseaza dupa aceea in apa rece. Se curata de coaja si de seminte si se toaca pulpa cubulete.
Se adauga rosiile si bucatelele de peste peste mixtura de ceapa. Se amesteca si se gateste 5 minute, la foc mediu. Se adauga coriandrul si se lasa pe foc 1-2 minute. Se asezoneaza dupa gust.
Se pune putina varza tocata in mijlocul fiecarei tortilla, apoi se adauga umplutura pe baza de peste. Se impaturesc in jumatate si se servesc, ornate cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.