Tadjine malsuka – Budinca cu oua si carne de miel

Cautare:
SMS Fotbal
/ gustari
Tadjine malsuka – Budinca cu oua si carne de miel
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 oua 250 g carne slaba de miel, taiata cubulete 8 brik (clatite foarte subtiri) 100 g fasole uscata alba 1 ceapa mica tocata 1/2 lingurita firisoare de sofran 100 g unt 2 linguri ulei de masline sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 9 ore 30 minute
Indicatii :

Se inmoaie fasolea 5-6 ore in apa rece. Se soteaza ceapa intr-o cratita, cu 2 linguri de ulei incins, timp de 2 minute. Se adauga carnea, sofranul, fasolea bine scursa, sarea si piperul. Se toarna in mixtura 1 cana de apa, se acopera si se fierbe incet, la foc mediu, timp de 2 ore.
Se ia cratita de pe foc, se adauga ouale batute si se amesteca incet, pana se obtine un amestec cremos.
Se topesc 70 g unt. Se unge cu restul de unt un vas termorezistent pentru cuptor, se captuseste cu 4 clatite unse si ele cu unt topit, aranjate astfel incat sa se petreaca una peste alta. Se pune mixtura de carne si oua in vas si se acopera cu celelalte 4 foi de clatita, aranjate astfel incat sa se petreaca una peste alta. Se ung si acestea cu unt.
Se da vasul la cuptor, la 140 °C, timp de 25 de minute, apoi se ridica temperatura la 180 °C si se mai tine inca 15 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.