Tagina bey-ului

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Tagina bey-ului
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Numele acestei retete se refera la istoria tunisiana, in speta la ocupatia otomana. Bey-ul era guvernatorul turc al provinciei (institutia s-a pastrat pana in secolul al XVIII-lea) si conspiratii de palat si intrigi au facut ca acest titlu sa devina ereditar si a dus, mai tarziu, la fondarea dinastiei Husseinite. Oricum, bey-ul era recunoscut, printre altele, si pentru excesele gastronomice. Denumirea taginei vine de la vasul adanc, de teracota smaltuita, cu capac conic, in care este preparata. Aceste vase sunt folosite la prepararea mancarurilor care necesita timpi lungi de gatit, evitand uscarea lor si pastrandu-le aromele. Cuvantul "tagina" inseamna, de obicei, legume, peste, carne de pasare, vita, miel, porc preparata in aceasta maniera. In Tunisia, el denumeste un fel de tarte, sau droburi, preparate din oua, branza rasa, legume si carne tocata.
stelute
Ingrediente : 1 kg spanac 9 oua 150 g branza Ricotta 150 g branza Parmesan, rasa 100 g patrunjel, tocat 100 ml ulei de masline + 1 lingura 250 g carne tocata de miel 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, pisati 1/2 lingurita de boabe de coriandru, macinate sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se prepara umplutura prajind putin carnea de miel tocata, in ulei de masline. Se adauga apoi ceapa tocata si usturoiul; se calesc 2 minute. Se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga coriandrul, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. S-a obtinut astfel umplutura de baza.
Se opareste spanacul in apa clocotita timp de 3 minute, apoi se scurge. Se toaca marunt.
Se separa umplutura de baza in trei parti egale. Umplutura cu spanac se prepara amestecand spanacul cu 3 oua si o parte din umplutura de baza.
Umplutura de branza se prepara amestecand Ricotta si Parmezan cu 3 oua si a doua parte din umplutura de baza.
Umplutura de patrunjel se prepara amestecand patrunjelul tocat cu 3 oua si ultima portie din umplutura de baza.
Se toarna 1 lingura de ulei intr-o forma rotunda, apoi se intinde umplutura de spanac, intr-un strat uniform. Se da la cuptor timp de 5 minute, la 180° C. Se adauga deasupra umplutura de branza si se da din nou la cuptor timp de 5 minute. Se pune deasupra umplutura cu patrunjel si se coace iar 5 minute. Se lasa sa se raceasca, se rastoarna pe un platou si se taie in forme romboidale.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.