Tagina cu creveti

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Tagina cu creveti
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este una dintre cele mai gatite mancaruri din Maroc, crevetii fiind disponibili, proaspeti, tot timpul anului.
stelute
Ingrediente : 50 g unt 24 creveti medii decorticati si curatati 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi tocati 1 legatura de patrunjel tocat 1 legatura de coriandru tocat 4 rosii medii 1 lingura ulei de masline 1 lingura ulei de alune 1/4 lingurita firisoare de sofran 1/4 lingurita pudra de sofran 1 lingurita boia dulce 2 linguri pasta de rosii 1 lamaie mare sare piper negru macinat 400 g orez Basmati fiert (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se incalzeste o oala cu apa. Cand apa e fierbinte, se oparesc rosiile. Cand coaja incepe sa se increteasca, se scot cu o spumiera si se cufunda intr-un vas cu apa rece; se curata apoi de coaja si se toaca
Se incing uleiul de masline si cel de alune la foc iute si se adauga ceapa, usturoi, fire si pudra de sofran, fulgi de ardei iute, sare si piper. Se calesc, amestecand constant, 1-2 minute, apoii se adauga crevetii si se prajesc la foc iute alte 3 minute. Se adauga pasta de rosii amestecata cu putina apa si rosiile proaspete. Se gateste, amestecand, alte 5 minute.
Se adauga verdeturile tocate. Se lasa oala pe foc alte 5-10 minute amestecand continuu, sau pana ce sosul se ingroasa putin.
Se serveste mancarea cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Garnitura de orez Basmati cu unt si supa
Ingrediente : 1 1/2 cana orez Basmati 1 lingura unt 1/2 lingurite sare 1 lingurita curcuma 3 cani supa de legume
Indicatii : Se lasa la inmuiat orezul in apa timp de minim 30 de minute. Se scurge de apa intr-o sita si se clateste sub jet de apa pana ce apa care curge din sita este limpede.
Se incinge untul intr-o tigaie, se adauga orezul, se amesteca si se prajeste 2 minute, pana ce se simte aroma sa. Se adauga sarea si curcuma si se amesteca bine. Se adauga supa, se da in clocot, se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe la foc mediu cca. 12 minute, pana se absoarba lichidul.
Se ia de pe foc si se lasa 12 minute. Se afaneaza orezul cu furculita si se acopera din nou pana cand se serveste.