Tagina cu nuci si curmale

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Tagina cu nuci si curmale
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Taginele sunt mancarurile clasice ala Marocului. Intre ele, cele dulci sunt preparate cu smochine si caise uscate. Folosirea curmalelor da un pic mai mult fast retetei. Aceasta tagina este servita de obicei la nunti, mai ales pentru a onora oaspetii deosebiti. Pentru marocani, curmalele sunt fructe simbolice: ele reprezinta ospitalitate si respect. Curmalele mahjoul provin din regiunea Ouazarzate si sunt mari, moi si dulci, foarte aromate.
stelute
Ingrediente : 400 g curmale majhoul 200 g miez de nuca 50 g jumatati de mieji de nuca, pentru ornat apa de flori de portocal 500 g spata de miel 100 ml ulei de masline 3 catei de usturoi pisati 2 cepe tocare 1 lingurita firisoare de sofran 1 lingurita ghimbir pudra 1 rulou de scortisoara 300 g zahar 1/2 lingurita scortisoara macinata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se curata de samburi curmalele si se umplu cu nuci. Se lasa 5 minute la inmuiat in apa de flori de portocal.
Se prepara marinata pentru carne. Intr-un castron se combina usturoiul si ceapa. Se adauga sofranul, ghimbirul, ruloul de scortisoara, sare si piper,. Se adauga un pahar de apa si se amesteca bine toate ingredientele.
Se taie carnea bucati egale. Se pun bucatile in marinata. Se amesteca cu o spatula de lemn.
Se pun carnea si marinata intr-o cratita; cand mixtura da in clocot, se adauga apa, cat sa acopere carnea si se da din nou in clocot. Se adauga 100 ml ulei de masline, se da a treia oara in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 1 ora.
Se prepara un sirop din 750 ml apa, 300g zahar si apa de flori de portocal. Se da acest amestec in clocot, apoi se adauga scortisoara macinata. Se pun curmalele umplute in sirop. Se amesteca rapid, se ia vasul de pe foc si se pune deoparte.
Se inmoaie nuca ramasa in sirop, apoi se usuca in cuptor, la 150 °C, timp de 3-4 minute.
Se aranjeaza carnea cu sosul ei intr-o tagina, peste ea se asaza curmalele umplute, iar peste acestea se pun miejii de nuca uscati in cuptor. Se da tagina la cuptor 20 de minute, sau pana cand carnea este foarte frageda.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.