Tagina cu peste

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Tagina cu peste
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Tagina de peste este o specialitate a localitatii Agadir, centru turistic, dar si al pescuitului si conservarii pestelui. Reteta se poate gati cu orice peste cu carne alba si relativ ferma, lipsit de grasime.
stelute
Ingrediente : 1,5 kg peste 1 kg cartofi curatati si taiati rondele de 1 cm grosime 100 g ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute 100 g ardei gras verde, curatat si taiat fasiute 2 rosii 2 lamai taiate feliute 2 linguri ulei de masline 100 g masline verzi, curatate de samburi 1/2 lamaie murata chermoula (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se curata pestele si se indeparteaza capul. Se taie in felii groase, egale.
Se adauga pestele la chermoula, intr-un castron mare, si se lasa la marinat 30 de minute.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga cartofii si pestele marinat. Se dilueaza cu un pahar de apa chermoula ramasa in castron si se toarna pste peste, in cratita.
Se adauga fasiile de ardei gras si feliile de lamaie. Se fierbe la foc mic, circa 30 de minute. Se adauga rosiile si se gateste inca 14 minute.
Se orneaza cu masline verzi si cu coaja de la lamaia murata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Chermoula
Ingrediente : 50 g coriandru proaspat, tocat 50 g patrunjel proaspat, tocat 30 g usturoi, tocat 200 g ceapa, tocata 100 g masline rosii, tocate 1/4 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de paprika 2 linguri de ulei de masline 1 lamaie, sucul de la sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca coriandrul cu patrunjel, usturoi, ceapa, masline, chimen, sare, piper si paprika. Se adauga apoi 2 linguri de suc de lamaie si uleiul de masline.