Tagina cu peste si ulei de argan

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Tagina cu peste si ulei de argan
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
In mod traditional, aceasta reteta se prepara cu file de peste-unditar care se gaseste din abundenta langa coastele marocane. Reteta are un gust deosebit, tipic pentru sud-vestul Marocului. Gustul special este dat de uleiul de argan (extras din fructele arborelui numit argan), folosit in alimentatie dinainte de secolul al XIII-lea. Daca acest tip de ulei nu este disponibil, inlocuiti-l cu ulei de masline. De asemenea, in locul pestelui-unditar se poate folosi orice fel de peste cu carne alba si ferma.
stelute
Ingrediente : 1,5 kg peste-unditar 250 g masline maronii 3 lamai, sucul de la 2 catei de usturoi, tocati 1 legatura fire proaspete de coriandru, tocate 1 legatura fire proaspete de patrunjel, tocate 50 g lamaie murata, tocata 1/2 lingurita paprika 1/2 lingurita seminte de chimen macinate 1/2 lingurita ghimbir pudra 1 lingura ulei de argan 1 lingurita firisoare de sofran sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se fileteaza pestele decupand cele doua fileuri de pe sira spinarii. Se feliaza apoi fileurile.
Se prepara o chermoula inabusind in uleiul de argan jumatate din coriandru impreuna cu jumatate din patrunjel si usturoi, sare, piper, jumatate din paprika si chimen, ghimbir si sucul de la 1 lamaie. Se adauga apoi lamaia murata si se amesteca bine.
Se asezoneaza apoi chermoula cu sofran. Se amesteca bine si se pune deoparte.
Se prepara o marinada amestecand restul de coriandru, patrunjel, usturoi, paprika, chimen, sare si sucul de la 1 lamaie. Se adauga feliile de peste si se amesteca bine cu marinada. Se lasa la marinat 30 de minute.
Se pun intr-o cratita feliile de peste din marinada, impreuna cu chermoula preparata anterior. Se acopera cratita si se gateste pestele circa 20 de minute.
Se incinge intr-o alta cratita apa si sucul de la lamaia ramasa. Se fierb maslinele cateva minute, se scurg si se adauga in cratita cu peste. Se soteaza in, de acum, mult redusa chermoula.
Se serveste tagina imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.