Tagina cu tipar

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Tagina cu tipar
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Tagina isi datoreaza numele vasului cu capac tuguiat, din pamant smaltuit, in care aceste tocane sunt fierte pe indelete. Aceasta tagina este tipica partii sudice a Marocului, in special regiunii din jurul orasului Agadir. Tiparii (anghilele) prefera apele adanci, asa cum sunt cele ale golfului Agadir.
stelute
Ingrediente : 500 g stafide inmuiate 15 minute in apa calda 2 kg tipar 1 kg ceapa feliata subtire 60 ml ulei 2 rulouri de scortisoara putina scortisoara macinata chermoula (vezi reteta mai jos) 2-3 lamai, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se indeparteaza capul tiparului; pestele se taie bucati mari, care la randul lor se taie felii de 1,5 cm grosime. Nu se indeparteaza pielea.
Se amesteca feliile de tipar in chermoula si se lasa la marinat 10 minute.
Se asaza feliutele de ceapa intr-un vas termorezistent. Se presara deasupra, uniform, stafidele. Se stropeste cu ulei si se presara cu putina scortisoara macinata. Se rumeneste ceapa in cuptor, 15 minute.
Se acopera fundul unei tagine cu amestecul de ceapa si stafide. Se asaza deasupra rulourile de scortisoara.
Peste ele si ceapa se asaza feliile de peste.
Intr-un castron se amesteca chermoula ramasa cu putina apa si se toarna peste ceapa si peste. Se acopera tagina si se gateste 30 de minute.
Tagina se serveste fierbinte, cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Chermoula
Ingrediente : 50 g coriandru proaspat, tocat 50 g patrunjel proaspat, tocat 30 g usturoi, tocat 200 g ceapa, tocata 100 g masline rosii, tocate 1/4 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de paprika 2 linguri de ulei de masline 1 lamaie, sucul de la sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca coriandrul cu patrunjel, usturoi, ceapa, masline, chimen, sare, piper si paprika. Se adauga apoi 2 linguri de suc de lamaie si uleiul de masline.