Tagina de miel cu prune

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Tagina de miel cu prune
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Bucatarie marocana, una dintre cele mai rafinate, a dezvoltat o sumedenie de “tajines rghalmi”, tagine de miel. Printre marocani, spata de miel este considerata o carne foarte versatila, putand fi preparata in nenumarate feluri. Exista si un proverb in acest sens: “Daca habar n-ai sa gatesti, cere macelarului o bucata de spata de miel”.
stelute
Ingrediente : 1,4 kg spata de miel 90 ml ulei de masline 250 g ceapa tocata 4 catei de usturoi tocati 5-6 fire de patrunjel tocate 3-4 fire de coriandru tocate 1/2 lingurita ghimbir macinat 1/2 lingurita sofran pudra 4 rulouri de scortisoara sare piper negru macinat 50 g zahar 100 g migdale oparite
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se dezoseaza carnea de miel, dupa care se taie bucati egale, de circa 50 g.
Se incinge intr-o cratita jumatate din cantitatea de ulei. Cand este fierbinte, se adauga bucatile de carne si se rumenesc cat mai uniform.
Se adauga ceapa, usturoi, patrunjel si coriandru; se amesteca, dupa care se adauga ghimbir, sofran, jumatate din scortisoara, sare si piper.
Se toarna apa, cat sa acopere toate ingredientele. Se fierbe, cu cratita acoperita, timp de 30 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Intr-o oala cu apa se pun zaharul si scortisoara ramasa. Se adauga apoi prunele si se fierb 10 minute, la foc mediu.
Se incinge restul de ulei in alta cratita. Se pun migdalele in uleiul fierbinte si se prajesc pana ce se rumenesc putin.
Se asaza carnea in centrul unui platou si se orneaza cu patrunjel, migdale prajite si prune fierte cu mirodenii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.