Tagina de miel cu vinete

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Tagina de miel cu vinete
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Denumirea taginei vine de la vasul adanc, de teracota smaltuita, cu capac conic, in care este preparata. Aceste vase sunt folosite la prepararea mancarurilor care necesita timpi lungi de gatit, evitand uscarea lor si pastrandu-le aromele. Cuvantul "tagina" inseamna, de obicei, legume, peste, carne de pasare, vita, miel, porc preparata in aceasta maniera. In Tunisia, el denumeste un fel de tarte sau droburi preparate din oua, branza rasa, legume si carne tocata.
stelute
Ingrediente : 500 g carne de miel, taiata bucatele mici 400 g vinete subtiri, feliate fin 1 ceapa mare, tocata 7 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita de curcuma, pudra 1/2 legatura patrunjel, tocat 200 g branza Parmesan, rasa 8 oua ulei pentru gatit sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 55 minute
Indicatii :

Se incing 3 1/2 linguri ulei de masline intr-o cratita si se caleste ceapa pana se rumeneste. Se adauga bucatelele de carne si se prajesc la foc mic. Se asezoneaza cu sare si piper si se adauga praful de curcuma.
Se adauga peste carne suficienta apa cat sa o acopere. Se da in clocot si se fierbe, fara capac, pana ce lichidul se evapora complet. Se adauga atunci patrunjelul tocat, se amesteca rapid, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se sparg ouale intr-un castron si se bat. Se toarna peste carne, se adauga apoi 150g branza rasa si se amesteca bine.
Se prajesc feliutele de vanata in uleiul de gatit. Se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie si se adauga in cratita cu carne,
Se unge o forma de cuptor cu restul de ulei de masline; se toarna in forma mixtura de carne. Peste ea se presara restul de 50g branza rasa. Se da forma la cuptor, la 180 °C, timp de 25 de minute.
Se rastoarna apoi tagina pe un platou si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.