Tagina de miel in stil berber

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Tagina de miel in stil berber
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Tagina isi datoreaza numele vasului cu capac tuguiat, din pamant smaltuit, in care aceste tocane sunt fierte pe indelete. Aceasta reteta este specifica berberilor si provine din zona orasului Ouazarzate, din sudul Marocului.
stelute
Ingrediente : 1,5 kg spata de miel, curatata de grasime si taiata bucati 300 g cartofi curatati si taiati bucatele 200 g morcovi curatati si taiati bucatele 180 g dovlecei curatati si taiati bucatele 1 ceapa taiata fideluta 200 g rosii taiate rondele subtiri 2 linguri ulei de masline 1 rulou de scortisoara 1 lingurita paprika 1 lingurita amestec de condimente ras el-hanout (vezi reteta mai jos) 1 legatura de coriandru tocat sare piper negru macinat 150 g masline verzi, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste carnea de miel. Se adauga scortisoara, dovleceii, ceapa, cartofii si morcovii.
Se adauga paprika si ras el-hanout; se asezoneaza apoi cu sare si piper, dupa gust. Se adauga putina apa si se gateste 50 de minute cu cratita acoperita, la foc mic.
Se adauga rosiile si coriandrul si se continua gatitul 15 minute, la foc mic si cu capacul pus.
Se scot din cratita bucatile de carne si legumele. Se fierbe la foc mic sosul, ca sa se reduca. Se aranjeazabucatile de carne si legumele pe un platou, iar peste ele se toarna sosul. Se decoreaza cu masline verzi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
RAS-EL-HANOUT
Ingrediente : 2 rulouri de scortisoara, rupte bucati 1 lingura de cuisoare 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de schinduf 1 lingura de seminte de chimion 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de seminte de mustar 25 g petale uscate de trandafir de Damasc
Indicatii : Se pun toate ingredientele intr-o tigaie mare, la foc mic. Se incing bine, pana ce incep sa sara din tigaie. Se amesteca imediat ce incep sa sara si se prajesc uscat timp de 2 minute, avand grija sa nu se arda.
Se ia tigaia de pe foc si se macina mixtura cat este calduta, cu o rasnita de cafea, un blender sau intr-o piua.
Se poate pastra amestecul intr-un container inchis ermetic, la adapost de aer, lumina, caldura si umezeala. Rezista astfel cel putin 1-2 saptamani.