Tagina de peste

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Tagina de peste
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cod sau alt peste cu carne alba (1,2 kg) 2 rosii coapte taiate felii 1 gogosar 1 lingurita ghimbir pudra 1 lingurita sofran 8 linguri ulei de masline masline negre 1 lamaie, pentru ornat sare chermoula (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se prepara chermoula.
Se curata si se spala pestele, apoi se taie in 4-5 bucati.
Se ia o lingura de chermoula si se amesteca cu 6 linguri de ulei de masline, sofran si ghimbir.
Cu restul de chermoula se unge pestele si se lasa la marinat minim 2 ore, intr-un vas acoperit.
Se coace gogosarul in cuptor, se inlatura coaja si se taie fasiute subtiri care se asaza pe fundul unei tagine (vas termorezistent, de obicei din lut) unsa cu ulei.
Se asaza bucatile de peste peste fasiile de gogosar; in jurul lor se pun rosiile, chermoula folosita pentru marinata si chermoula amestecata cu ulei. Se acopera totul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la 160 °C, timp de 45 de minute. Se serveste cu masline si feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Chermoula
Ingrediente : 50 g coriandru proaspat, tocat 50 g patrunjel proaspat, tocat 30 g usturoi, tocat 200 g ceapa, tocata 100 g masline rosii, tocate 1/4 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de paprika 2 linguri de ulei de masline 1 lamaie, sucul de la sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca coriandrul cu patrunjel, usturoi, ceapa, masline, chimen, sare, piper si paprika. Se adauga apoi 2 linguri de suc de lamaie si uleiul de masline.