Aceasta reteta este o specialitate a orasului Souira si se gateste, in mod traditional, in vasul in care se si serveste. daca nu aveti o tagina, puteti folosi cu acelasi succes o simpla cratita sau o caserola termorezistenta.
Ingrediente :
2 pui mici
1 catel de usturoi, tocat marunt
250 g ceapa, tocata marunt
1 legatura fire proaspete de patrunjel, tocata
1 legatura fire proaspete de coriandru, tocata
100 ml ulei de masline
1/2 lingurita ghimbir macinat
1/2 lingurita pudra de sofran
3-4 rulouri de scortisoara
1/2 lingurita fire de sofran
1 lamaie
4 oua
1 lingurita otet de vin alb
sare
piper negru macinat
Bucatarie etnica :
marocana
Grad de dificultate:
mediu
Cantitate :
8 portii
Durata :
1 ore 25 minute
Indicatii :
Se freaca puii cu otet si sare, ca sa se curete, dupa care se spala sub jet de apa rece. Se decupeaza ca sa se dezoseze, apoi carnea obtinuta se taie bucatele. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si se inabusa cateva minute, pana se inmoaie; se adauga apoi bucatelele de carne. Se presara carnea cu coriandru, 3/4 din patrunjel, sare, piper si usturoi. Se adauga ghimbir, pudra de sofran, fire de sofran, rulouri de scortisoara si suc de lamaie. Se amesteca bine cu bucatelele de pui. Se gatesc apoi, acoperind cratita, 40 de minute. Se sparg ouale intr-un castron. Se adauga restul de patrunjel si se amesteca bine. Se asaza mixtura cu bucatile de carne intr-o tagina si se toarna mixtura de ou peste ea. Se acopera tagina si se gateste inca 10 minute. Se serveste fierbinte