Tagina Kaftaji

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Tagina Kaftaji
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Denumirea taginei vine de la vasul adanc, de teracota smaltuita, cu capac conic, in care este preparata. Aceste vase sunt folosite la prepararea mancarurilor care necesita timpi lungi de gatit, evitand uscarea lor si pastrandu-le aromele. Cuvantul "tagina" inseamna, de obicei, legume, peste, carne de pasare, vita, miel, porc preparata in aceasta maniera. In Tunisia, el denumeste un fel de tarte sau droburi preparate din oua, branza rasa, legume si carne tocata.
stelute
Ingrediente : 8 oua 350 g ficat si inima de miel, taiate bucatele mici 100 ml ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 1/2 lingura de pasta de rosii 1/4 lingurita de curcuma, pudra 1 lingurita de boabe de coriandru, macinate 150 g dovleac, curatat, taiat felii si apoi bucati mari 150 g ardei iuti verzi, curatati de seminte si cotor 200 g rosii 200 g cartofi, curatati si taiati rondele 100 g paine uscata 1/2 cana patrunjel, tocat unt pentru uns tava sare piper negru, macinat ulei, pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se fierb 2 oua timp de 10 minute.
Se asezoneaza carnea cu sare si piper. Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se incinge uleiul de masline intr-o cratita si se stir-fry bucatelele de ficat si inima, pana se rumenesc uniform. Se adauga pasta de rosii si curcuma si se amesteca. Se adauga apoi un pahar cu apa si se lasa sa fiarba.
Se prajesc, pana se rumenesc, in ulei fierbinte, pe rand fiecare, cartofii, ardeii iuti, dovleacul, rosiile intregi. Se taie apoi toate bucatele, se transfera intr-un castron mare si se asezoneaza cu sare si piper.
Se taie cubulete ouale fierte tari iar painea se da pe razatoare, ca sa se obtina pesmet.
Se adauga in castron ouale cubulete, pesmetul si bucatelele de carne. Se sparg peste mixtura celelalte 6 oua ramase si se adauga patrunjelul. Se amesteca totul bine.
Se unge o forma de cuptor cu unt, se umple cu mixtura din castron si se da la cuptor timp de 20 de minute. Se scoate, se rastoarna pe un platou si se taie felii.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.