Tagina Souani

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Tagina Souani
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Denumirea taginei vine de la vasul adanc, de teracota smaltuita, cu capac conic, in care este preparata. Aceste vase sunt folosite la prepararea mancarurilor care necesita timpi lungi de gatit, evitand uscarea lor si pastrandu-le aromele. Cuvantul "tagina" inseamna, de obicei, legume, peste, carne de pasare, vita, miel, porc preparata in aceasta maniera. In Tunisia, el denumeste un fel de tarte sau droburi preparate din oua, branza rasa, legume si carne tocata.
stelute
Ingrediente : 500 g vinete, cu coaja, taiate rondele 500 g dovlecei, taiati rondele 250 g pulpa de miel, taiata cubulete 1 ceapa, tocata 3 1/2 linguri de ulei de masline 1 lingurita de curcuma, pudra 120 g branza Parmezan, rasa 8 oua sare piper negru, macinat ulei pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se prajesc rondelele de dovlecel si de vinete in ulei. Se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se incinge uleiul de masline intr-o cratita si se caleste ceapa 2 minute. Se adauga cubuletele de carne, sare, piper si curcuma. Se soteaza totul 10 minute, la foc mic, amestecand frecvent. Se transfera continutul cratitei intr-un castron.
Se adauga 2/3 din branza rasa si 4 dintre oua; se amesteca bine. Ouale ramase se sparg intr-un castron separat in care se adauga restul de branza rasa; se amesteca.
Se ung cu unt sau ulei 4 forme de cuptor (cat o portie); se asaza un strat de felii de legume sotate, apoi mixtura de carne de miel. Se acopera cu legume feliate. Deasupra, se toarna mixtura de oua si branza.
Se dau formele la cuptor timp de 15 minute, la 180 °C. Se scot apoi formele, se intorc pe un platou ca taginele sa se desprinda.
Se serveste totul cald.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.