Tagliatelle cu verdeturi

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Tagliatelle cu verdeturi
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 225 g frunze de spanac tanar 100 g frunze de nasturel, curatat de tulpini 125 g mazare congelata 500 g tagliatelle proaspete, sau uscate 2 lingurite de malai 200 ml iaurt 4 linguri de patrunjel tocat 6 fire de busuioc proaspat, rupte bucatele sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se spala spanacul si nasturelul si se pun intr-o oala mare, doar cu apa ramasa pe frunze dupa spalare. Se acopera oala si se gatesc 2 minute la foc mediu, amestecand ocazional, pana ce se inmoaie.
Se adauga mazarea si se incinge fara capac timp de 2 minute – trebuie sa fie destul lichid in oala ca sa se poata gati mazarea. Se rastoarna vegetalele, si lichidul lor, intr-un castron. Se pun deoparte.
Se fierb 3 minute (sau 8, daca sunt uscate) pastele intr-o oala mare cu apa clocotita, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente.
Intre timp, se amesteca malaiul cu iaurt, ca sa formeze o pasta omogena care se pune in oala folosita pentru a gati legumele. Se amesteca la foc mediu pana ce incepe sa bolboroseasca. Se adauga legume, patrunjel, busuioc, sare si piper si se amesteca bine. Se incinge sosul, apoi se ia de pe foc.
Se scurg pastele si se adauga in sos. Se amesteca bine, apoi se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.