Taitei de peste pod

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Taitei de peste pod
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Reteta este originara din provincia Yunnan si isi trage numele de la o sotie credincioasa care, atata timp cat sotul ei studia pentru examene pe o insula mica, traversa un pod, in fiecare zi, pentru a-i aduce taiteii favoriti, gatiti in supa de pui. Pentru a-l inspira, a schimbat treptat mancarea, adaugand noi si noi ingrediente. De obicei se folosesc combinatii de carne de pui cu peste, sau carne de porc cu creveti.
stelute
Ingrediente : 300 g taitei de orez subtiri (sau taitei de grau, cu ou) 200 g vegetale cu frunze verzi (varza, salata, spanac etc.) 2 litri zeama de carne (sau supa preparata cu cubulete de concentrat) 1 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, decojita 1-2 lingurite sare 1/4 lingurita piper alb macinat 1 lingurita zahar 1 piept de pui dezosat, fara piele, feliat pe diagonala 200 g file de peste cu carne alba, feliat subtire pe diagonala 1 lingura sos de soia
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 22 minute
Indicatii :

Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce sunt facuti, se spala sub jet de apa rece, se scurg si se pun deoparte.
Se oparesc verdeturile 30 de secunde intr-o oala mare cu apa clocotita. Se spala cu apa rece, se scurg si se pun deoparte.
Intr-o tigaie mare, se da zeama de carne in clocot, se adauga ghimbirul, sarea si zaharul si se spumeaza la suprafata. Se adauga feliutele de piept de pui si se fierb 4 minute, apoi se adauga feliutele de peste si se fierb alte 4 minute, pana ce atat carnea de pui cat si cea de peste sunt facute.
Se adauga taiteii si verdeturile impreuna cu sosul de soia si se da iar in clocot. Se potriveste mancarea de sare si piper si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.