Taitei Singapore

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Taitei Singapore
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Acest fel imens de popular este originar din China si, dupa adoptarea sa in Singapore, s-a bucurat de adaugarea catorva noi condimente.
stelute
Ingrediente : 300 g taitei de orez vermicelli 3 linguri ulei de alune 2 catei de usturoi, tocati marunt 500 g creveti mici, decorticati si curatati, taiati in 2-3 bucatele 120 g carne Cha siu (vezi reteta mai jos), taiata julienne 1 ceapa, feliata subtire 1 lingura pudra de curry de iuteala medie, cum ar fi garam masala 1 ardei gras verde, feliat subtire 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 1-2 lingurite zeama de carne de pasare (sau supa preparata cu cubulete de concentrat) 1 lingura sos de soia light 200 g muguri de fasole
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se gatesc vermicelli conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce sunt facuti, se scurg si se pun deoparte.
Intr-un wok fierbinte, la foc iute, se incing 2 linguri de ulei. Se adauga usturoiul si se stir-fry pana ce incepe sa miroasa. Se adauga crevetii si se gatesc 1 minut, amestecand continuu, pana ce isi schimba culoarea. Se adauga Cha siu si se gateste inca 1 minut. Se scoate totul din wok si se pune deoparte.
Se sterge wok-ul cu prosoape de hartie si se incinge din nou. Se adauga restul de ulei si, cand este incins bine, se adauga ceapa. Se stir-fry 1 minut, apoi se adauga pudra de curry. Se adauga ardeii, zaharul, sarea si zeama de carne si se stir-fry 2 minute. Se toarna in wok sosul de soia light si vermicelli. Se amesteca bine.
In final, se adauga mugurii de fasole si mixtura porc-creveti. Se amesteca pana ce toate ingredientele sunt fierbinti, dupa care se serveste mancarea.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Cha siu
Ingrediente : 700 g antricot cu cotlet de porc 3 linguri miere desfacuta in 1 lingura de apa fierbinte 1 lingura sos galben de fasole 1 lingura tofu fermentat, rosu 1 lingura sos hoisin 1 lingura sos de stridii 1 lingura sos de soia dark 1 lingura zahar 2 linguri vin de orez Shiaoxing 1 lingurita ulei de susan
Indicatii : Se combina toate ingredientele (cu exceptia primelor doua) si se obtine o marinada.
Se taie carnea de porc in jumatate, pe lungime. Se aranjeaza, intr-un singur strat, intr-un platou mare; se toarna marinada peste ea, se acopera platoul si se lasa carnea la marinat cel putin 2 ore, ocazional umezind-o cu marinada.
Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se intind bucatile de carne, una langa alta, pe grilajul metalic al cuptorului. Dedesubt, se asaza un vas cu apa clocotita. Marinada se pastreaza.
Se coace carnea, in cuptor, 15 minute, asigurandu-ne ca nu s-a evaporat apa din vasul de dedesubt.
Se micsoreaza temperatura cuptorului la 180 °C. Se intorc bucatile de carne si se umezesc cu marinada. Se gatesc alte 10 minute.
Se scoate carnea din cuptor si se incinge grill-ul. Se unge carnea cu miere si se asaza sub grill. Se frige cateva minute, intorcand-o o data. Se raceste si se foloseste dupa cum este nevoie, taiata feliute, fasii sau cubulete.