Taitei stir-fry cu peste

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Taitei stir-fry cu peste
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g file de cod, taiat bucatele 250 g file de somon, taiat bucatele 4 linguri de ulei de alune 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati coaja rasa si sucul de la 1 limeta 1 lingura de sos de peste 120 g taitei de orez 2 salote, tocate 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 2 linguri de sos de soia 2 linguri de sos iute
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 10 minute
Indicatii :

Se pune pestele intr-un castron mare. Se amesteca jumatate din ulei cu ardeii iuti verzi, sucul si coaja de limeta. Se toarna peste peste si se amesteca bine. Se acopera castronul cu fim alimentar
si se lasa carnea la marinat 2 ore.

Se pun taiteii intr-un castron si se acopera cu apa clocotita. Se lasa la inmuiat 4-5 minute (sau conform instructiunilor de pe ambalaj), dupa care se scurg bine.

Intre timp, se incinge restul de ulei intr-un wok si se prajesc salotele, usturoiul si ardeiul iute rosu pana se rumenesc putin. Se adauga sosul de soia si sosul iute. Se amesteca si se adauga pestele, cu tot cu marinada. Se stir-fry pestele 2-3 minute, amestecand cu grija ca sa nu se sfarame, pana ce este facut.

Se adauga taiteii si se amesteca bine. Se presara curry-ul cu coriandru tocat si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.