Taitei verzi cu sos de rosii si slanina

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Taitei verzi cu sos de rosii si slanina
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 ceapa, tocata marunt 1 catel de usturoi, tocat marunt 1/2 ardei gras rosu, taiat cubulete 1 bucata usturoi verde, taiat bucatele 50 g slanina, taiata cubulete 2 linguri unt sau margarina 1 lingura de vin alb 3 rosii 150 g smantana 1/2 lingurita oregano sare piper negru proaspat macinat 200 g taitei lati, de culoare verde 2 linguri frunze de ceapa verde tocate branza Parmesan rasa, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se incinge bine o tigaie si se adauga slanina. Dupa 1-2 minute, cand aceasta lasa grasime, se adauga ceapa, ardeiul gras si usturoiul (ambele tipuri) si se calesc in grasime. Se sting cu vinul alb si se lasa totul la fiert cam 15 minute.
In acest timp, se curata rosiile de pielita, se taie cubulete, se amesteca cu smantana si oregano si se condimenteaza cu sare si piper.
Compozitia cu rosii se toarna peste legume si se lasa totul sa fiarba inca 8 minute. Intre timp se fierb taiteii si se pun pe farfuriile in care vor fi serviti.
Se mai gusta odata sosul, se toarna peste taitei si se presara cu branza Parmesan rasa si ceapa verde tocata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.