Takoua cu apa de flori de portocal

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Takoua cu apa de flori de portocal
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g seminte de susan 3 portocale 100 ml apa de flori de portocal 100 g zahar pudra 100g zahar tos frunze de menta, pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se spala semintele de susan si se scurg; se lasa 10 minute sa se usuce. Se prajesc apoi intr-o tigaie, fara ulei, amestecand continuu cu o lingura de lemn.
Se storc doua dintre portocale; cealalta se curata de coaja si se desface feliute.
Se pun semintele de susan intr-un blender si se proceseaza impreuna cu apa de portocal, la viteza mare.
Se adauga zaharul tos si se amesteca pana ce se obtine o pasta.
Se intinde pasta pe un platou si se lasa sa stea cateva minute.
Se presara zahar pudra peste masa de bucatarie si se ruleaza pasta de susan, cu mainile, modelandu-se bile de dimensiunea unei nuci. Se aranjeaza frunzele de menta pe un platou; peste ele se asaza cate o biluta de pasta de susan (takoua). Se toarna putin suc de portocale pe platou si se decoreaza cu felii de portocala.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.