Tamales cu branza

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Tamales cu branza
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 10 frunze mari si uscate de porumb, sau hartie cerata 75 g untura 225 g masa harina 1 lingurita de sare 1 lingurita de praf de copt 1 cana cu supa de legume (preparata din cubulete de concentrat) 200 g branza feta (sau telemea de vaca), sfaramata bucati
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se pun frunzele de porumb la inmuiat in apa clocotita, timp de 30 de minute, pana devin moi si pliabile. Se scot apoi din apa si se sterg bine cu un prosop.
Intre timp, se pune untura intr-un castron si se bate cu mixerul pana ce devine spumoasa. Se testeaza lasand sa cada o picatura intr-un pahar cu apa; daca picatura pluteste, spuma de untura este gata de folosit.
Se combina masa harina, sarea si praful de copt intr-un castron. Se adauga acest amestec treptat, la untura, in transe de cate 3 linguri, amestecand continuu. Cand mixtura rezultata incepe sa se ingroase, se adauga supa, alternand-o cu amestecul de faina, pana ce ambele se termina. Daca ceea ce se obtine este cam uscat, se adauga putina apa calda pana se potriveste consistenta.
Se intind frunzele de porumb pe masa de bucatarie si se ung, in partea centrala, cu a zecea parte din mixtura de faina cu untura. Se lasa o margine lata neunsa, la capetele frunzei.
Se pune o bucata de branza in centru; se impatureste una dintre marginile libere ale foii de porumb, in asa fel incat sa acopere umplutura. Se repeta operatia cu celalalt capat. Se inchide "ambalajul" petrecand ambele capete si fixandu-le cu o fasie subtire de frunza.
Se asaza stiva tamales intr-un vas de fierbere in aburi (format dintr-un cos sau sita, pusa deasupra unei oale in care fierbe apa; apa nu trebuie sa atinga sita). Se acopera sita si se lasa sa fiarba cca. 1 ora. Se scot tamales, se lasa sa stea 10 minute, apoi se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.