Tamales cu carne de porc picanta

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Tamales cu carne de porc picanta
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne slaba de porc, taiata bucatele 750 ml zeama de carne de pasare 600 g masa harina 450 g untura de porc moale 2 lingurite de sare 12 foi de porumb mari, sau 24 mai mici 2 ardei iuti ancho uscati, curatati de seminte, inmuiati in apa calda, scursi si tocati 1 lingura de ulei de porumb 1 ceapa mica, tocata marunt 3 catei de usturoi, pisati 1/2 lingurita de boabe de ienibahar 2 foi de dafin uscate 1/2 lingurita de chimen macinat feliute de limeta, pentru servit (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: greu Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 10 minute
Indicatii :

Se pune carnea de porc intr-o cratita mare. Se acopera cu apa rece, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet timp de 40 de minute.
Intre timp, se pune masa harina intr-un castron si se adauga treptat zeama de carne, amestecand continuu, pana se obtine un aluat ferm.
Se pune untura in alt castron si se bate cu un mixer electric pana ce se face pufoasa, cum se bate untul pentru o prajitura. Se testeaza picurand putina untura intr-o cana cu apa. Daca pluteste, este gata de a fi folosita. Se continua batutul unturii si se adauga treptat aluatul de masa harina. Cand a fost inglobat tot aluatul, iar mixtura este pufoasa, se adauga sarea. Se acopera vasul cu folie de plastic pentru ca mixtura sa nu se usuce.
Se pun foile de porumb intr-un castron mare si se acopera cu apa clocotita. Se lasa la inmuiat 30 de minute.
Se scurge carnea de porc, pastrand cam 100 ml din lichidul in care a fost gatita, restul carnii tocandu-se cat mai marunt.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se calesc ceapa si usturoiul la foc mediu, timp de 2-3 minute. Se adauga in cratita ardeii ancho. Se piseaza boabele de ienibahar si foile de dafin intr-un mortar, apoi se adauga chimenul si se amesteca bine.
Se adauga aceasta mixtura in cratita cu ceapa si se gateste 2-3 minute. Se adauga carnea de porc si lichidul pus deoparte si se continua gatitul, la foc mediu, pana ce tot lichidul a fost absorbit. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se scurg foile de porumb si se sterg cu prosoape de hartie. Se intinde o foaie mare (sau se suprapun partial doua mai mici) pe masa de bucatarie. Se pune peste ea, in centru, a douasprezecea parte din mixtura de masa harina si se intinde pana aproape de marginile foii. Se pune deasupra o lingura de mixtura de carne. Se impaturesc cele doua laturi mai lungi ale foii peste umplutura, apoi cele doua mai scurte, ca sa se formeze pachetele (tamales). Se leaga tamales cu fasii de foaie de porumb, ca sa nu se desfaca. Se asaza tamales in cosul (sita) unui steamer deasupra oalei in care fierbe apa. Se gateste in aburi circa 1 ora, completand apa daca este nevoie.
Ca sa se testeze daca tamales sunt gata, se desface una dintre ele. Umplutura ar trebui sa se desprinda de foaia de porumb cu usurinta, fara sa lase aderente.
Se aranjeaza stiva tamales pe un platou, se lasa sa stea 10 minute, apoi se servesc cu feliute de lamaie, fiecare mesean desfacandu-si portia de tamales de unul singur.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.