Tamales de Picadillo

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Tamales de Picadillo
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 12 foi uscate de porumb 50 g untura 150 g masa harina 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de praf de copt 175 ml supa de pui (preparata din cubulete de concentrat) 1 lingura de ulei de porumb 450 g carne de vita, tocata 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, tocat 1 mar, curatat si taiat cubulete 225 g rosii, curatate de coaja si seminte, tocate 1-2 ardei iuti murati, curatati de seminte si vinisoare, tocati 25 g stafide 1/4 lingurita de scortisoara 1/4 lingurita de seminte de chimen macinate sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: greu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 15 minute
Indicatii :

Se pun frunzele de porumb la inmuiat in apa clocotita, timp de 30 de minute, pana devin moi si pliabile. Se scot apoi din apa si se sterg bine cu un prosop.
Intre timp, se prepara picadillo. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga carnea de vita, ceapa si usturoiul si se gateste, amestecand, pana ce carnea se rumeneste iar ceapa se inmoaie.
Se adauga marul, rosiile, ardeii iuti, stafidele, scortisoara, chimenul, sarea si piperul. Se gateste in continuare timp de 20-25 de minute, amestecand ocazional ca sa nu se lipeasca.
Se pune untura intr-un castron si se bate cu mixerul pana ce devine spumoasa. Se testeaza lasand sa cada o picatura intr-un pahar cu apa; daca picatura pluteste, spuma de untura este gata de folosit.
Se combina masa harina, sarea si praful de copt intr-un castron. Se adauga acest amestec treptat, la untura, in transe de cate 3 linguri, amestecand continuu. Cand mixtura rezultata incepe sa se ingroase, se adauga supa calda, alternand-o cu amestecul de faina, pana ce ambele se termina. Ca sa se incerce aluatul, se pune o picatura intr-un vas cu apa. Daca pluteste, aluatul este gata; daca se scufunda, mai trebuie amestecat pana ce textura ii confera calitatea de a pluti.
Se intind frunxele de porumb pe masa de bucatarie. Se intinde pe fiecare frunza o portie de cca. 30g (2 linguri) de aluat, lasand loc liber mult in jur, pentru impaturire. Se asaza apoi 2 linguri de picadillo peste aluat. Se ruleaza foile de porumb pe lungime, astfel ca umplutura sa fie complet impachetata.
Se pregateste un steamer (sau se improvizeaza un dispozitiv format dintr-o oala cu apa care fierbe si o sita, asezata deasupra ei; spa nu trebuie sa atinga sita), se asaza tamales in el, se acopera si se lasa pe foc, la flacara mica, timp de 1 ora, pana ce umplutura incepe sa iasa afara dintre foile de porumb.
Se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.