Taquitos cu carne de vita

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Taquitos cu carne de vita
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Taquitos este diminutivul de la tacos.
stelute
Ingrediente : 500 g friptura de vita, taiata cubulete 2 catei de usturoi intregi 750 ml supa de vita (preparata din cubulete de concentrat) 150 g masa harina un praf de sare 120 ml apa calda 1/2 lingurita de oregano uscat 1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate 2 linguri de pasta de rosii 1/2 lingurita de zahar piper negru, macinat foi de salata verde taiate fasiute relish de ceapa, optional
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune carnea impreuna cu cateii de usturoi intr-o cratita; se toarna deasupra supa, cat sa acopere bine carnea. Se da in clocot, la foc mare, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 12-15 minute. Cu o spumiera, se transfera carnea intr-o cratita curata si se pune deoparte. Lichidul se pastreaza.
Se amesteca masa harina si putina sare intr-un castron. Se adauga apa calda, putin cate putin, si se amesteca, cat sa se obtina un aluat. Se framanta aluatul 3-4 minute, pe masa de bucatarie presarata cu faina, apoi se inveleste aluatul in folie de plastic si se lasa la odihna cca. 1 ora.
Se imparte aluatul in 12 bile mici. Fiecare bila se pune intr-o presa de tortilla, intre doua bucati de folie de plastic, si se aplatizeaza (se poate face acest lucru si tinand bila de aluat intre cele doua folii si aplatizand-o cu un facalet, prin rulare) pana se obtine un cerc de 5-6 cm diametru. Se indeparteaza cu grija folia de plastic de pe tortillas.
Se incinge o tigaie si se frige fiecare tortilla 15-20 de secunde pe fiecare parte, apoi inca 15 minute pe prima parte. Se pastreaza tortillas calde si moi invelindu-le intr-un prosop putin umed.
Se adauga oregano, chimen, pasta de rosii si zaharul in cratita cu carne; se adauga si 2-3 linguri de supa, cat sa tina mixtura umeda. Se gateste la foc mic timp de cateva minute, ca sa se combine aromele.
Se asaza putina salata verde pe o tortilla calda; deasupra salatei se pune mixtura de carne; se pliaza tortilla si se serveste. Optional, deasupra carnii se poate pune putin relish de ceapa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.