Tarayoune cu sos de fistic

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Tarayoune cu sos de fistic
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este unul dintre deserturile traditionala tunisiene, servit in tot timpul anului. Este aromat cu apa de iasomie, o planta foarte aromata, unul dintre simbolurile Tunisiei. Poate fi substituita cu apa de trandafiri, sau de flori de portocal.
stelute
Ingrediente : 70 g faina 50 g zahar tos fin 500 ml lapte 10 ml apa de iasomie 1 lingurita de ulei de masline 100 g fistic, macinat 4 oua, separate 50 g zahar pudra fistic macinat, pentru decor sos de fistic (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se prepara tarayoune amestecand faina cu zaharul tos si cu laptele, intr-o cratita. Se strecoara mixtura printr-o sita.
Se gateste tarayoune la foc mic, amestecand continuu. Se adauga apa de iasomie si se amesteca pana ce mixtura se ingroasa un pic.
Se unge o tava mare cu putin ulei de masline. Se toarna tarayoune in cateva forme circulare, fara fund, asezate pe tava. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune tava in frigider, pentru 5 minute.
Se scot si se presara apoi un strat de fistic macinat peste tarayoune.
Se bat 4 galbenusuri cu zaharul pudra. Se toarna mixtura peste tarayoune. Se da tava la cuptor timp de 10 minute, la 100° C (foc mic). Se scot tarayoune-le din formele circulare si se aranjeaza pe farfurii. Se decoreaza cu fistic macinat; in jurul lor se toarna sosul de fistic.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de fistic
Ingrediente : 5 oua, separate 100 g zahar pudra 500 ml lapte fierbinte 50 g fistic, macinat
Indicatii : Se prepara sosul de fistic amestecand 5 galbenusuri de ou cu zaharul pudra. Se amesteca cu un tel pana ce mixtura se deschide la culoare. Se adauga laptele fierbinte si fisticul macinat, se amesteca bine si se fierbe 5 minute. Se strecoara.